آموزش دوخت پیراهن مردانه شیک - آموزش خیاطی

آموزش دوخت پیراهن مردانه شیک

ست شال و مانتو گل و بوته
آموزش دوخت پیراهن مردانه شیک

پیراهن مردانه,اموزش دوخت پیراهن مردانه,الگوی دوخت پیراهن مردانه

اندازه های اولیه پیراهن مردانه :
اندازه های اصلی : قد ، دور سینه ، دور کمر ، دور باسن ، قد آستین با سرشانه ، دور گردن ، دور مچ
اندازه های فرعی :

 پیراهن مردانه,اموزش دوخت پیراهن مردانه,الگوی دوخت پیراهن مردانه
الگوی پیراهن مردانه :
گونیا کیند خط عمود 1 را . از نقطه 1 به اندازه بلندی خط حلقه پایین آمده نقطه 2 می­شود .
از نقطه 1 به اندازه بلندی بالاتنه پایین آمده نقطه 3 می­شود .
از نقطه 1 به اندازه بلندی خط باسن پایین آمده نقطه 4 می­شود .
از نقطه 1 به اندازه قد لباس پایین آمده نقطه 5 می­شود . نقاط 2 ، 3 ، 4 و 5 را به طرف چپ گونیا می­کنیم .
نقطه 2 را به اندازه پیراهن به طرف چپ رفته نقطه 6 می­شود . نقطه 6 را تا پایین لباس گونیا می­کنیم .
از نقطه 6 را به اندازه 2/1گشادی کف حلقه به طرف راست رفته نقطه 7 می­شود . نقطه 7 را به طرف بالا گونیا می­کنیم .
از نقطه 7 به اندازه 4/1بلندی خط حلقه بالا رفته نقطه 8 می­شود .
از نقطه 1 به اندازه 6/1 دور گردن به طرف چپ رفته نقطه 9 می­شود .
از نقطه 9 ، 2 سانت بالا رفته نقطه 10 می­شود . نقطه 10 را طبق نقشه به نقطه 1 وصل می­کنیم .
نقطه 11 را روی الگو مشخص می­کنیم . از نقطه 11 ، 2 سانت پایین آمده نقطه 12 می­شود .
نقطه 10 را با خط کش به نقطه 12 وصل کرده و همین خط را به طرف چپ امتداد می­دهیم .
از نقطه 8 ، 1.5-1 سانت به طرف چپ رفته نقطه 13 می­شود .
از نقطه 1 به اندازه 6/1 دور گردن + 0-0.5 سانت ( 0 برای یقه های کیپ و استفاده از کراوات + 0.5 سانت برای حالتهای      اسپرت +0.5 سانت) پایین آمده نقطه 14 می­شود .
نقطه 1 را با خط چین به نقطه 8 وصل کرده روی این خط اندازه 6/1 دور گردن را اندازه زده ، نقطه 15 می­شود .
نقطه 10 را طبق نقشه به نقاط 14 و 15 وصل می­کنیم . طوق گردن جلو رسم می­شود .
از نقطه 12 ، 2 سانت به طرف چپ رفته نقطه 16 می­شود .
از نقطه 6 ، 5-3 سانت پایین آمده نقطه 17 می­شود .
نقطه 16 را طبق نقشه به نقاط 13 و 17 وصل می­کنیم ، حلقه آستین لباس رسم می­شود .
نقطه 17 را به مرکزیت نقطه 13 به طرف راست پرگاری می­کنیم .
از نقطه 17 روی خط پرگاری 3-2 سانت (چاقی یا لاغری) علامت زده نقطه 18 می­شود . نقطه 18 را طبق نقشه به هلال 17-13 وصل می­کنیم .
از نقطه 10 روی خط کج به اندازه قدآستین با سرشانه را علامت زده نقطه 19 می­شود .
نقطه 19 را به اندازه 2/1 دور مچ + 3 سانت برای پیلی دم دست به طرف پایین گونیا کرده نقطه 20 می­شود .
نقطه 20 را با خط صاف به نقطه 18 وصل می­کنیم .
فاصله بین نقاط 1 ، 10 ، 16 ، 13 ، 17 ، 5 ، 1 : الگوی پشت
فاصله بین نقاط 14 ، 13 ، 10 ، 16 ، 13 ، 17 ، 5 ، 14 : الگوی جلو
فاصله بین نقاط 16 ، 13 ، 18 ، 20 ، 19 ، 16 الگوی آستین می­باشد که از خط 19-16 روی دولا بسته پارچه گذاشته می­شود .

تغییرات الگو برای پیراهن مردانه :
تغییرات الگوی جلو :
از خط وسط جلو برای جادکمه 2 سانت خارج شده تا پایین لباس امتداد می­دهیم .
برای سجاف 4-2 سانت از بعد از جادکمه خارج می­شویم . برای قسمت سجاف ابتدا خط جادکمه را تا کرده سپس قسمت بالای سجاف را قیچی می ­کنیم . برای برش سرشانه از نقاط 1و2 در دو سر سرشانه هر کدام 6-4 سانت پایین آمده نقاط 3 و 4 می­شود .
نقاط 3و4 را با خط صاف به یکدیگر وصل می­کنیم .
محل جیب در الگوی جلو همیشه 2 سانت بالای خط سینه می­باشد و جیب به حلقه آستین نزدیکتر از خط وسط جلو می­باشد . معمولی­ترین اندازه جیب 13*12 سانت می­باشد . (3-2 سانت به خط پهلو نزدیکتر است .)
در یقه گرد وقتی سجاف سرخود می­زنیم برای رسم سجاف 4-2 سانت خارج می­شویم . هنگام قیچی کردن این خط ، خط جادکمه را تا می­کنیم  سپس طوق گردن را قیچی می­کنیم تا سجاف مثل طوق گردن بریده شود . در غیر این صورت سجاف در قسمت یقه کم می­آورد .

تغییرات الگوی پشت :
از نقطه 5 در سرشانه ، 10-8 سانت پایین آمده نقطه 6 می­شود . نقطه 6 را به خط وسط پشت گونیا می­کنیم .
در صورتیکه بخواهیم در زیر برش پیلی داشته باشیم از نقطه 7 ، 2 سانت خارج شده تا پایین لباس امتداد می­دهیم .

اجرا :
سرشانه­های جلو و پشت را به شکلی که حلقه­ها در امتداد هم قراربگیرند ، به یکدیگر چسباده و خطهای 4-3 و 7-6 را قیچی می­کنیم . قسمت بالای الگو یک تکه می­شود .

برش :
دو برش الگوی جلو و الگوی آستین روی دو لای باز پارچه درآورده می­شود .
الگوی پشت را از خط وسط روی دو لای بسته پارچه و تکه سرشانه را از خط وسط پشت روی دولای بسته پارچه دراورده می­شود .

تغییرات الگوی آستین :
همیشه 3/2 پهنای مچ از قد آستین کم می­شود .
برای محل بلیطی یک طرف الگو را برای پشت آستین در نظر گرفته ، فاصله بین خط وسط آستین تا پهلوی سمت چپ را نصف کرده (فاصله نقاط 9-8 ) نقطه 10 می­شود .
از نقطه 10 خطی به ارتفاع 12-10 سانت و موازی خط آستین رسم می­کنیم . محل بلیطی همیشه در موقع برش زوی پارچه قیچی می­شود .
میزان پارچه : افراد لاغر : 1.5 متر عرض 150
                 افراد چاق : 1.7 متر عرض 150

نکات دوخت پیراهن مردانه :
1-       هنگام دوخت پایه یقه وقتی یک طرف را از ابتدا شروع به دوختن می­کنیم تا وسط پایه یقه ، برای دوخت سمت دیگر ، برای اینکه دو طرف کاملاً قرینه شوند ، بعد از دوخت یک طرف ، یقه را از زیر چرخ درمی­آوریم و زیر آن کپی قرار میدهیم .
       یقه را دولا می­کنیم (دقیق) روی قسمت دوخته شده رولت می­کنیم و طرف دیگر پایه را از روی رولت جدید می­دوزیم.
2-       برای وصل کردن مچ به آستین ابتدا و انتهای مچ را به دو طرف بلیطی می­کنیم . 7-6 سانت بعد از بلیطی (قسمت پنس) دو پیلی بسته به مقداری که برای آستین اضافه گذاشتیم می­دهیم ، بطوریکه پیلی ها به سمت بلیطی پهن باشد.
3-       قبل از دوخت یقه ، سسجاف را اور می­کنیم .
4-       حلقه بعد از دوختن و قبل از درز آستین و درز پهلو اور می­شود .
5-       پهلو و درز آستین هم با هم اور می­شود .

نکته :
اگر پیراهن مردانه داشته باشیم و خواستیم از روی آن بدوزیم ، فاصله زیر بغل تا جادکمه را اندازه می­زنیم ، بدون در نظر گرفتن جادکمه این مقدار اندازه لباسی می­باشد که از این اندازه دور سینه را بدست می­آوریم ، دور تا دور پایه یقه را اندازه می­زنیم منهای 4 سانت (جادکمه) و 2-1 سانت دیگر می­کنیم (به دلیل اینکه پارچه بزرگتر از دور واقعی یقه است) تا دور یقه بدست آید .

مراحل دوخت پیراهن مردانه :
1-       به قسمت سجاف لایی زده می­شود .
2-       جیب روی محل مشخص شده دوخته می­شود .
3-       بلیطی آستین دوخته می­شود .
4-       10 سانت زیر بغل آستین از پایین آستین دوخته و سپس مچ وصل می­شود .
5-       تکه جدای سرشانه به جلو و پشت وصل می­شود و اتو می­شود .
6-       حلقه آستین به لباس دوخته می­شود .
7-       در زیر بغل یکسره تا مچ آستین دوخته می­شود .
8-       لباس پرو شده و 2/1 یقه پروشده بدون در نظر گرفتن جادکمه و سجاف اندازه زده می­شود .
9-       یقه کشیده شده و برش زده می­شود ، لایی چسبانده می­شود و به لباس وصل می­شود . اگر از لایی پیراهن مردانه که مخصوص است استفاده کنیم، این لایی چسباندندی نیست بلکه با 2 میلیمتر جای دوخت به یقه دوخته می­شود.
10-    دوخت قسمت پایین پیراهن .

 یقه مردانه پایه جدا :
برای پیراهن مردانه فقط از این یقه استفاده می­شود .
گونیا کنید خط عمود 1 را . از نقطه 1 به اندازه 2/1 یقه پرو شده (بدون در نظر گرفتن جادکمه و سجاف سرخود پیراهن مردانه) به طرف چپ رفته نقطه 2 می­شود .
نقطه 2 را به طرف بالا گونیا می­کنیم . از نقطه 2 ، 2 سانت بالا رفته نقطه 3 می­شود . نقطه 3 را طبق نقشه به وسط خط 2-1 وصل کرده ، این خط را در امتداد همین هلال به طرف چپ 2 سانت امتداد می­دهیم نقطه 4 می­شود .
سپس از نقطه 3 ، 3 سانت بالا رفته ، نقطه 5 می­شود . نقطه 5 را طبق نقشه به نقطه 4 وصل می­کنیم .
از نقطه 1 ، 3 سانت بالا رفته نقطه 6 می­شود . نقطه 6 را ابتدا چند سانتیمتر گونیا کرده ، سپس طبق نقشه به نقطه 5 وصل می­کنیم . پایه یقه مردانه طراحی می­شود .
جهت کنترل ، فاصله بین 4-1 باید با فاصله بین خط وسط پشت تا انتهای جادکمه روی لباس پرو شده برابر باشد .

قسمت بالای یقه مردانه :
از نقطه 5 ، 1 سانت به طرف راست روی یقه جدا کرده نقطه 7 می­شود . از نقطه 6 ، 5-3 سانت ( برای مردانه 4-3 سانت کافی است ) بالا رفته نقطه 8 می­شود .
نقطه 8 را ابتدا 2-1 سانت گونیا کرده سپس طبق نقشه به نقطه 7 وصل می­کنیم .
از نقطه 5 برای پیراهن مردانه 6 سانت و برای پیراهن زنانه 10 سانت بالا رفته نقطه 9 می­شود .  
از نقطه 9 ، 3 سانت به طرف چپ رفته نقطه 10 می­شود . نقطه 10 را با خط صاف به نقطه 7 وصل می­کنیم .
از نقطه 8 ، 5-4 سانت بالا رفته نقطه 11 می­شود . نقطه 11 را ابتدا 3-2 سانت گونیا کرده سپس با هلال خیلی کم به نقطه 10 وصل می­کنیم .
فاصله بین نقاط 1 ، 6 ، 7 ، 4 ، 3 ، 1 الگوی پایه یقه می­باشد که دو بار روی دولای بسته پارچه از خط 6-1 درآورده می­شود و فاصله بین نقاط 8 ، 11 ، 10 ، 7 ، 8 الگوی برگرد یقه می­باشد که از خط 11-8  دو بار روی دو لای بسته پارچه درآورده می­شود .
در موقع دوخت ، در صورتیکه از لایی مخصوص یقه استفاده کنیم ، به تکه های یقه لایی چسب نمی­چسبانیم و لایی یقه با 2 میلی متر جای دوخت بریده می­شود .
در صورتیکه از لایی  چسب استفاده کنیم به تمام تکه های یقه زیر و رو لایی می­چسبانیم .

 پیراهن مردانه,اموزش دوخت پیراهن مردانه,الگوی دوخت پیراهن مردانه 

تاریخ ارسال: یکشنبه 2 آبان‌ماه سال 1395 ساعت 10:53 ب.ظ | نویسنده: علی | چاپ مطلب