آموزش تصویری گام به گام دوختن پیلی یک طرفه و دو طرفه همراه با توضیحات - آموزش خیاطی

آموزش تصویری گام به گام دوختن پیلی یک طرفه و دو طرفه همراه با توضیحات

ست شال و مانتو گل و بوته

آموزش تصویری گام به گام دوختن پیلی یک طرفه و دو طرفه همراه با توضیحات

پیلی یک طرفه : کار برد آن بیشتر در دامن ها است در بالاتنه کمتر استفاده می شود اما در بعضی ازمدلها می توان آنها را دید . مقدار پارچه ای که باید به ازای هر پیلی اضافه تر گرفت باندازه دو برابر عمق پیلی است . مثلا اگر پیلی شما ۵ سانت است باید پارچه را ۱۰ سانت اضافه تر گرفت . ( تصویر ۱ پیلی از کار در آمده را نشان می دهد)

نکته: در دامن وقتی که پیلی روی یک پا قرار می گیرد باید از رو به سمت پهلو باز شود تا دامن ترکیب بهتری داشته باشد اگر پیلی به سمت وسط دامن باز شود شکم بزرگتر جلوه می کند.

آموزش دوختن پیلی

مرحله اول : پارچه را ۱۰ سانت ( دوبرابر عمق پیلی) اضافه تر گرفته و جای پیلی را روی آن مشخص می کنیم سپس از همان جا باندازه ۵ سانت ( عمق پیلی) از دو طرف اندازه می زنیم . البته راحت تر این است که پارچه را در آن قسمت تا کنیم و ۵ سانت از قسمت تا شده به داخل پارچه بیاییم .

آموزش دوختن پیلی

آموزش دوختن پیلی

آموزش دوختن پیلی

مرحله دوم : پیلی را از روی خط اندازه زده شده می دوزیم می توانید اول تمام خط را کوک زده سپس باندازه دلخواه ( در دامن ها معمولا ۱۰ تا ۱۵ سانت ) چرخ می کنیم .

آموزش دوختن پیلی   

مرحله سوم : ابتدا روی درز پیلی را اتو می کنیم سپس پارچه را باز نموده و پیلی را به یک سمت خوابانده و اتو می زنیم.

آموزش دوختن پیلی

مرحله آخر : بالای پیلی را دوخته تا پیلی از جای خود حرکت نکند سپس کوک ها را می شکافیم

آموزش دوختن پیلی

آموزش دوختن پیلی

پیلی دو طرفه : این پیلی را گاهی چین دوقلو هم می نامند این نوع پیلی نیز بیشتر در دامن ها کاربرد دارد مقدار پارچه اضافه شده به ازای هر پیلی دو طرفه باید ۴ برابر عمق یک پیلی باشد مثلا اگر عمق پیلی یک طرف ۵ سانت می خواهد باشد باید پارچه را ۲۰ سانت برای هر پیلی اضافه تر گرفت. معمولا در دامن ها این نوع پیلی در وسط یا روی دو پا و یا هم در وسط و هم روی دو پا قرار می گیرد . اگر بخواهیم سه عدد پیلی دو طرفه هر کدام به عمق ۵ سانت در جلوی دامن قرار دهیم مقدار پارچه در نظر گرفته برای تمام جلوی دامن باید ۶۰ سانت بیشتر باشد و برای الگوی نصف دامن ۳۰ سانت در نظر می گیریم که وقتی دولا می شود همان ۶۰ سانت می گردد .

آموزش دوختن پیلی

آموزش دوختن پیلی

مرحله اول : ابتدا جای پیلی را روی پارچه مشخص می کنیم( خط نقطه چین شده محل تا ی پیلی است ) از آنجا باندازه ۱۰ سانت و با مشخص کردن دو تا ۵ سانت در هر طرف علامت می گذاریم .

آموزش دوختن پیلی

مرحله دوم : پارچه را از جای تعیین شده برای پیلی تا نموده و فاصله ۱۰ سانتی را کوک می نیم و روی آن را به اندازه دلخواه همانطور که در پیلی یک طرفه اشاره شد چرخ می کنیم

آموزش دوختن پیلی

مرحله سوم : ابتدا روی درز را اتو کرده سپس پارچه را باز کرده پیلی را از وسط به داخل فشار داده بطوریکه دو پیلی در دو طرف ایجاد گردد مانند شکل و آن را اتو می زنیم ( خطوط ۵ سانتی لبه های پیلی قرار می گیرد). سپس بالای پیلی رادوخته تا پیلی از جای خود حرکت نکند و کوک اولیه را می شکافیم

آموزش دوختن پیلی

پیلی دوطرفه هم می تواند از سمت زیر مورد استفاده قرار گیرد( تصویر ۳) و هم ازسمت رو ( تصویر ۴)که شکل های آن را در پایین می بینید

آموزش دوختن پیلی
آموزش دوختن پیلی

آموزش دوختن پیلی

پیلی دوقلو دوبل : منظور از این نوع پیلی دوتا پیلی دوطرفه داخل هم است که پیلی داخلی بلند تر دوخته می شود و پیلی رویی کوتاه تر تا هنگام حرکت زیبایی خود را نشان دهد. مقدار پارچه اضافه تر به ازای هر پیلی ۴۰ سانتی متر است . پس اگر بخواهید دو تا پیلی دوقلو دوبل جلوی دامن بدهید مقدار پارچه جلوی دامن را باید ۸۰ سانت بیشتر در نظر بگیرید .( تصویر ۱)

آموزش دوختن پیلی

مرحله اول : ابتدا جای پیلی را روی پارچه مشخص می کنیم سپس پارچه را از همانجا دو لا کرده و فاصله های ۱۲ و ۸ سانتی متر را مانند شکل علامت گذاری کرده بطور موازی کوک می زنیم . روی خطوط را به اندازه دلخواه چرخ می کنیم اما طوریکه خط نزدیک به دولای پارچه ۳ تا ۵ سانت بلند تر از خط دوم باشد.

آموزش دوختن پیلی

مرحله دوم : اول روی درز ها را بطور ساده اتو می زنیم سپس پارچه را باز نموده درز اول را روی درز دوم فشار داده و مانند تصویر اتو می زنیم ( تصویر ۳ ) .

آموزش دوختن پیلی

سپس پیلی دوم را مانند پیلی دوطرفه که در قبل هم اشاره شد اتو می کنیم . ( تصویر ۴) و در آخر کوک ها را می شکافیم

آموزش دوختن پیلی

بعد از اتمام اتو کاری پیلی به شکل زیر در خواهد آمد .

آموزش دوختن پیلی

نکته : هر پیلی عمقی دارد که در داخل قرار می گیرد و هنگام راه رفتن یا حرکت پیدا می شود . عمق پیلی ها را می توان از ۱ تا ۲۰ سانتی متر اندازه زد ، بستگی به نوع پیلی دارد که در این مطلب  آنها را آموزش دادیم.

منبع: تی مدل

تاریخ ارسال: سه‌شنبه 31 شهریور‌ماه سال 1394 ساعت 03:46 ب.ظ | نویسنده: علی | چاپ مطلب