آموزش دوخت مانتوی فانتزی زنانه - آموزش خیاطی

آموزش دوخت مانتوی فانتزی زنانه

ست شال و مانتو گل و بوته

این مانتو نیاز به رسم الگو نداره و تمامی مراحل را روی خود پارچه انجام میدیم..

manto-fd

مقدار پارچه مورد نیاز:

در مور مقدار پارچه مورد نیاز باید بگم که دو برابر قد مانتو باید پارچه تهیه کنید. یعنی عدد یک متر خیاطی را بگذارید روی سرشانه و تا پایین بیاورید و ببینید قد دلخواه شما تا کجاست.. البته باید صاف بایستید. پس از یک نفر دیگه برای گرفتن اندازه قد مانتو کمک بگیرید.

اگر قد مانتوی شما ۱۰۰ بود، یعنی یک متر، باید دو متر پارچه تهیه کنید.

آموزش دوخت مانتوی فانتزی زنانه

برش پارچه:

ابتدا پارچه را کاملا روی زمین پهن کنید. کاملا باز. در تصویر زیر مستطیلی که داخل آن شماره ۱ نوشته شده است، پارچه ی پهن شده روی زمین است..

در این حالت طول مستطیل به اندازه ی دو برابر قد مانتو و عرض آن ۱۵۰ سانتی متر است..

حالا پارچه را از بالا به سمت پایین تا بزنید. داخل تصویر میبینید که مسیر تا زدن پارچه را یک فلش به سمت پایین زده ام.  

آموزش-دوخت-مانتو-300x197

حالا مربع شماره ۲ را ببینید.

این مربع خط بالایی آن دولای بسته است که پارچه تا خورده. این مربع را هم طبق فلشی که داخلش است از سمت راست به چپ یا از چپ

به راست، تا بزنید.

مربع شماره ی ۳ را ببینید.

در مربع شماره ی ۳، پارچه ی شما در حالتی روی زمین پهن است که کلا چهارلا هستش و یک سمتش چهارلای کاملا بسته است. خط بالا هم قسمت دو تا لای بسته روی هم افتاده است.

حالا فرض کنید تصویر زیر همان حالت پارچه چهارلای شماست:

در این حالت خط سمت راست چهارلا و به اندازه ی قد مانتوی شماست. خط بالا دو تا دولای بسته روی هم است که طول آن ۷۵ سانتی متر است.

در این حالت تغییراتی که در تصویر بالا روی عکس ایجاد کرده ام را با صابون خیاطی روی پارچه انجام بدید.

آموزش-دوخت-مانتو-1-238x300

خط پایین را نصف کنید یعنی ۷۵ تقسیم بر ۲ که می شود: ۳۷.۵ . این اندازه ی یک چهارم دور لبه ی پایین مانتوی شماست. اگر خواستید تنگ تر یا گشاد تر باشه خودتون اونو کم تر یا زیاد تر کنید.

روی خط سمت چپ از بالا ۲۰ الی ۲۵ سانتی متر پایین بیایی و بصورت هلال به پایین مانتو وصل کنید.

قسمت یقه ی مانتو هم از گوشه ی بالا سمت راست ۷ سانتی متر پایین بیایید و ۷ سانتی متر به سمت چپ برید.

هلال یقه را با صابون رسم کنید. ولی مراقب باشید این هلال رو نباید

چهارلای پارچه را با هم قیچی کنید. یک هلال کوچک تر هم برای یقه ی پشت رسم کنید، اول هلال کوچک تر رو برش بزنید. بعد از اینکه لای چهار لای پارچه را باز کردید و شد دو لا، قسمت جلوی یقه را بصورت جدا برش بزنید هلال آن را.

خب برای خط هلال قرمز رنگ سمت چپ تصویر بالا هم جای دوخت بذارید و قیچی بزنید.

حالا اون کاری که برای برش هلال یقه جلو گفتم رو انجام بدید.

برش مچی مانتو:

آموزش-دوخت-مانتو-2-174x300

برای برش مچی مانتو از تکه ی برش خورده ی اضافی که در بالا کنار گذاشتید استفاده کنید.

باید برای مچی پارچه رو مثل خودم مانتو به همون روش که گفته شد چهار لا تا بزنید و الگوی زیر رو روی اون پیاده کنید:

طول مچی ۲۰ سانتی متر هستش. بعد از اینکه پارچه رو چهارلا تا زدید، عرض بالایی بعد از چهارلا باید به اندازه ی یک دوم دور قسمتی از ساعد دست شما باشه که اون قسمت حدود ۵ سانت پایین تر از آرنج هستش. یا اینکه از مچ دست ۲۰ سانت برید به سمت آرنج و دور اون محل رو اندازه بزنید. و یک دومش رو روی الگو علامت بزنید.

لبه ی بسته ی پایین کادر پارچه هم که دو تا دولای بسته روی هم قرار گرفتن، باید یک دوم دور مچ علامت زده بشه.

جای دوخت ها رو در نظر بگیرید و قیچی بزنید.

مچی را بعد از برش وقتی باز کنید میشه شکل زیر (شماره ۱):

بعد به سمت فلش پارچه را تا بزنید( روی پارچه به سمت روی پارچه) که میشه شکل ۲. محل نقطه چین زرد رو چرخ کاری کنید. بعد پارچه را برگردونید جوری که روی پارچه بیاد به سمت بیرون. و از بالا به سمت داخل بدیدتا بشه شکل ۳.

اینم مچی شما. دو تا از این برش بزنید. و بدوزید.

لبه ی بالایی شکل ۳ محل خروج مچ هستش. و لبه ی پایین شکل ۳ محلیه که باید به لبه ی آستین مانتو بدوزید.

آموزش-دوخت-مانتو-31-300x262

لبه ی آستین مانتو رو بایدچی بدید تا به اندازه ی این لبه ی مچی در بیاد.

ضمنا اگر پارچه مانتو شما کشی نباشد، حتما مچی باید از پارچه کشی باشه که کیپ باشه و راحت داخل و خارج بشه از دستتون.

دوخت مانتو هم واقعا راحته:

اول باید دو تا درز پهلوی مانتو رو چرخ کنید. و بعد مچی ها را به حلقه آستین مانتو بدوزید. فقط همین.

لبه ی پایین مانتو رو یا چرخ کنید یا زانفکس بذارید. برای یقه مانتو هم با نوار اریب تمیز دوزی کنید.

انشاءالله بدوزید و لذت ببرید.

تاریخ ارسال: جمعه 1 خرداد‌ماه سال 1394 ساعت 01:51 ب.ظ | نویسنده: علی | چاپ مطلب