آموزش خیاطی و دوخت دامن نیم کلوش - آموزش خیاطی

آموزش خیاطی و دوخت دامن نیم کلوش

ست شال و مانتو گل و بوته

آموزش خیاطی و دوخت دامن نیم کلوش

در اینجا یک مدل دامن خیلی ساده و آسان را به شما آموزش می‌دهیم به نام دامن کلوش. ساده‌ترین راه درست کردن آن این است که یک قطعه پارچه را بردارید و در حالی که شکل مربع دارد، دو ضلع کنار هم آن را روی هم بگذارید.
در این صورت شما یک مثلث دارید. برای درست کردن دامن کلوش خود کافی است یک متر را به طوری که نه خیلی سفت باشد و نه خیلی شل دور کمر خود بپیچید و اندازه آن را یادداشت کنید. مثلا می‌شود ۷۰ سانت. حالا آن را نصف می‌کنید تا نصف اندازه کمر را به دست بیاورید. می‌شود ۳۵ سانت. حالا اندازه دور باسن را هم لازم دارید. ۱۸ تا ۲۰ سانت از کمر به طور عمود پایین بروید و متر را دور باسن خود ببندید و کمی شل آن را اندازه بگیرید. مثلا می‌شود ۱۰۰ سانت. آن را هم نصف کنید.

banooonline58

 حالا برگردید سراغ همان مثلث اولی. از مرکز نوک مثلث متر را آنقدر پایین ببرید تا یک خط ۳۵ سانتی به دست بیاورید. فرض می‌کنید در این صورت ارتفاع از نوک مثلث ۲۰ سانت شده است. حالا یک سر متر را نوک مثلث بزرگ بگذارید که مثل پرگار با آن یک ربع دایره رسم کنید و یک سر دیگر را روی اندازه ۲۰ سانت و متر را به شکل یک ربع دایره می‌چرخانید و از نوک آن با صابون خیاطی علامت می‌زنید. اگر می‌خواهید دور کمر کش بکشید می‌توانید کمی هم بیشتر پایین بروید، مثلا ۲۲ سانت این‌طوری دور کمر چین می‌خورد. وقتی اندازه کمر به دست آمد ۲۰ سانت از آن پایین می‌روید و با همان روش قبلی اندازه فرضی باسن را کنترل می‌کنید اگر بیش از اندازه نصف باسن باشد مشکلی نیست ولی اگر کمتر بود مجبورید دور کمر را آنقدر پایین ببرید تا به اندازه نصف باسن به علاوه ۴ سانت برسد.

banooonline59

این مدل دامن کشی است چون شما هنوز زیپ‌دوزی بلد نیستید!
اگر از پارچه‌های کشی استفاده می‌کنید حتی می‌توانید ۵ ۴ سانت از اندازه‌های واقعی خود کوچکتر محاسبه کنید. بلندی دامن هم باید به اندازه دلخواهتان باشد. دقت کنید پارچه‌ای که می‌خرید برای این نوع دامن باید اندازه‌اش به اندازه قد دامن شما به علاوه ۴۰ سانت باشد. موقع خرید پارچه دقت کنید که هر دو ضلع آن باید این اندازه را داشته باشد و اگر فقط عرض پارچه ۹۰ سانت باشد ممکن است برای یک دامن با این مدل پارچه کم بیاورید.

پای دامن را هم با توجه به قد دامنتان از همان نوک مثلث دایره رسم کنید به نحوی که اندازه مرکز تا کمر را به قد دامن اضافه کرده باشید. برای سهولت کار کمر دامن را جدا نکنید. برای هر دو قسمت بالا و پایین ۱ تا ۲ سانت جای دوخت بگذارید و دامن را با نوار اریب سجاف‌دوزی کرده از داخل سجاف کمر کش رد کنید.

نکته :دو اندازه ی مهم در این نوع دامن ها ؛ قد دامن و دور کمره

برای اندازه گیری دور کمر به این صورت عمل میکنیم:

دور گود ترین قسمت کمر بندی میبندیم (به نام پُرسِلِه).این بند نه باید خیلی محکم باشه که بدن و اذیت کنه نه خیلی شل باشه که پایین بیافته

اما مهم اینه که خود اون فرد کمر دامنشو معمولا کجا میبنده؟

و از پهلو( از جایی که پرسله رو بستین) قد دامنو تا هر کجا که خواستیم اندازه میزنیم

تاریخ ارسال: دوشنبه 26 آبان‌ماه سال 1393 ساعت 04:08 ب.ظ | نویسنده: علی | چاپ مطلب